Het juiste Online Marketingbureau kiezen

Hoe-kies-je-een-online-marketingbureau. Marketeer en bedrijfseigenaar op zoek naar een online marketingbureau

We leven in een digitale wereld waarin een sterke online aanwezigheid van groot belang is voor elk bedrijf. Dat is waar een online marketingbureau als MIAX om de hoek komt kijken. Online marketingbureaus zijn gespecialiseerd in het helpen van bedrijven om de online zichtbaarheid en branding te verbeteren. Maar ja, met zoveel opties, hoe pik je nu het juiste online marketingbureau eruit voor jouw bedrijf? In dit artikel gaan we je een handje helpen met een aantal belangrijke factoren om op te letten bij het kiezen van een online marketingbureau.

Inhoudsopgave
  Online marketingbureau team aan het werk. Brainstormsessie, creatieve sessie.

  De services die online marketingbureaus bieden

  Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de services die een online marketingbureau aanbiedt. Sommige bureaus focussen op één dienst, zoals socialmediamarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO) of zoekmachineadverteren (SEA), terwijl andere bureaus een heel scala aan services hebben. Het is slim om te bedenken wat jouw bedrijf nodig heeft en te kiezen voor een bureau dat die services kan bieden.

  Hier een overzicht van enkele van de diensten die online marketingbureaus jou kunnen aanbieden:

  1. Websites (Hosting, webdesign, webdevelopment en onderhoud)
   Je website of applicatie is vaak het beginpunt en eindpunt van je online marketingcampagnes. Wel zo prettig als jouw bureau weet hoe jouw website gehost, ontworpen, gebouwd en onderhouden moet worden. Technische kennis is een pré om de competitie altijd een stap voor te kunnen blijven. Website offerte aanvragen
  2. Zoekmachineoptimalisatie (SEO):
   Dit omvat het optimaliseren van je website en de inhoud ervan om hogere organische zoekresultaten te behalen in zoekmachines zoals Google. Het omvat technische optimalisatie, trefwoordonderzoek, inhoudsoptimalisatie en linkbuilding. SEO offerte aanvragen
  3. Zoekmachineadverteren (SEA):
   Dit omvat het adverteren op zoekmachines zoals Google door middel van betaalde advertenties. Het omvat het opzetten en beheren van advertentiecampagnes, het selecteren van relevante zoekwoorden en het optimaliseren van advertentieteksten. SEA offerte aanvragen
  4. Socialmediamarketing:
   Dit omvat het gebruik van social mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn om merkbekendheid te vergroten, betrokkenheid van gebruikers te stimuleren en verkeer naar de website te leiden. Het omvat het maken en beheren van sociale media-accounts, het maken van inhoud en het uitvoeren van advertentiecampagnes. Social media offerte aanvragen
  5. Contentmarketing:
   Dit omvat het maken en verspreiden van waardevolle en relevante inhoud om de doelgroep aan te trekken, te betrekken en te behouden. Het omvat het schrijven van blogposts, het maken van video’s, het ontwikkelen van infographics en het publiceren van whitepapers. Contentmarketing offerte aanvragen
  6. E-mailmarketing:
   Dit omvat het verzenden van gerichte e-mails naar een lijst met abonnees om hen op de hoogte te houden van nieuws, aanbiedingen, evenementen en andere relevante informatie. Het omvat het maken van e-mailcampagnes, het segmenteren van de doelgroep en het analyseren van de resultaten. E-mail marketing offerte aanvragen
  7. Conversie-optimalisatie:
   Dit omvat het analyseren van de website en het identificeren van mogelijkheden om de conversieratio te verbeteren. Het omvat het testen van verschillende elementen op de website. Conversie optimalisatie offerte aanvragen
  Online marketingbureau team aan het werk. Beoordelen van content, analyseren van de marketingcijfers.

  Op basis van ervaring en reputatie

  Een online marketingbureau kiezen

  In de wereld van onlinemarketing is ervaring ontzettend belangrijk. Je wilt een bureau dat een solide trackrecord heeft en al een tijdje meedraait in de industrie. Lees ook eens de reviews en testimonials van eerdere klanten en neem contact met ze op om een idee te krijgen van het werk dat ze leveren en de tevredenheid van hun klanten.

  Het selecteren van het juiste online marketingbureau voor jouw bedrijf kan een belangrijke beslissing zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het selectieproces:

  1. Definieer je doelen en behoeften:
   Voordat je een online marketingbureau kiest, is het belangrijk om duidelijk te zijn over je doelen en behoeften. Wil je bijvoorbeeld je zoekmachine rankings verbeteren, meer verkeer naar je website genereren of je merkbekendheid vergroten? Door je doelen te definiëren, kun je een bureau kiezen dat gespecialiseerd is in de specifieke diensten die je nodig hebt.
  2. Onderzoek en vergelijk verschillende bureaus:
   Doe grondig onderzoek naar verschillende online-marketingbureaus en vergelijk ze op basis van hun ervaring, reputatie, klantbeoordelingen, prijzen en portfolio. Kijk ook naar de experts, specialisaties en de diensten die ze aanbieden om ervoor te zorgen dat ze passen bij jouw behoeften.
  3. Vraag om referenties en bekijk casestudies:
   Vraag het online marketingbureau om referenties van eerdere klanten en bekijk hun casestudies om een idee te krijgen van hun werk en de resultaten die ze hebben behaald. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van hun expertise en succes in het verleden.
  4. Communiceer en stel vragen:
   Neem contact op met de bureaus die je overweegt en stel vragen over hun aanpak, strategieën en hoe ze jouw specifieke doelen willen bereiken. Goede communicatie is essentieel, dus let op hoe goed ze reageren op je vragen en hoe ze met je samenwerken.
  5. Bekijk het budget en de prijzen:
   Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van je budget en bespreek dit met de online-marketingbureaus. Vraag naar hun prijzen en kijk of ze binnen je budget passen. Houd er rekening mee dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is, dus overweeg ook de kwaliteit van hetgeen wordt opgeleverd.

  Kennis van jouw industrie

  Elke industrie heeft zijn eigen unieke uitdagingen en doelgroep. Het is slim om een online marketingbureau te kiezen dat ervaring heeft in jouw specifieke branche. Ze zullen dan beter begrijpen wie jouw doelgroep is en hoe ze die effectief kunnen bereiken. Bovendien hebben ze vaak handige inzichten en strategieën die specifiek zijn voor jouw branche, waarmee je je kunt onderscheiden van je concurrenten.

  MIAX heeft ervaring in de volgende sectoren:

  • Overheid.
  • Stichtingen en ANBI’s.
  • Duurzame bedrijven en organisaties.
  • Zakelijk dienstverleners.
  • Internationale corporates.
  • B2C merken.

  Neem contact met ons op, of e-mail ons je briefing.

  Online marketingbureau team aan het werk. Opdrachtgever en consultant advies op basis van marketingresultaten.

  Goede communicatie en samenwerking

  Open en effectieve communicatie zijn essentieel voor een succesvolle marketingcampagne. Dus let erop dat het online marketingbureau dat je kiest een duidelijk en efficiënt communicatieproces heeft. Op die manier blijf je altijd op de hoogte van de voortgang van je campagnes en kun je feedback geven en eventuele wijzigingen doorgeven.

  MIAX werkt hiervoor met projectmanagementtools van Asana en Semrush. Daarnaast gebruiken we waar nodig ook G-Suite van Google, Adobe Creative Cloud, Dropbox, Wetransfer en vele andere tools als Trello, Slack, Whatsapp Business, et cetera.

  Budget en prijs

  Voordat je een online marketingbureau kiest, is het belangrijk om goed inzicht te hebben in je budget en de prijzen van hun services. Sommige bureaus bieden pakketten aan of hebben de mogelijkheid om services aan te passen, terwijl andere bureaus vaste prijzen hanteren. Het is zaak om een bureau te kiezen dat binnen je budget past en tegelijkertijd kwaliteit kan leveren.

  Door aandacht te besteden aan deze factoren, kun je het juiste online marketingbureau kiezen voor jouw bedrijf en je online zichtbaarheid en branding verbeteren. Dus maak je niet druk, doe wat onderzoek en vind een bureau dat past bij jouw doelen en budget. Met de juiste partner kan jouw bedrijf floreren in de digitale wereld.

  Laagdrempelig kennismaken

  MIAX maakt het mogelijk om klein te beginnen en wanneer nodig op te schalen. Onze dienstverlening begint al vanaf 12 uur per maand. Elke nieuwe opdrachtgever krijgt een eerste Online Marketing Set-up. Hiermee leggen we de basis voor de strategie, doelstellingen en te gebruiken tools en frequentie. Daaropvolgend gaan we aan de slag op basis van prioriteiten. Deze zijn afhankelijk van de doelstellingen en de marketingkalender. Zo heeft iedere organisatie momenten of seizoenen waarin er moet worden gepiekt en momenten waar er gewerkt kan worden aan de langetermijndoelen.

  Mensen vragen ook

  1. Wat voor services biedt een online marketingbureau aan?
   Online marketingbureaus bieden verschillende services aan, zoals socialmediamarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), contentmarketing, e-mailmarketing, betaalde advertenties, webdesign en ontwikkeling, analytics en rapportage, en nog veel meer. Het hangt af van het specifieke bureau en de behoeften van jouw bedrijf. MIAX is gespecialiseerd in het bouwen van open-source websites die hoog moeten ranken middels SEO. Daarmee leggen we de basis. Daarnaast leveren we diensten als Linkbuilding, Technische SEO, SEM, CRO, SEA in Google en Bing, E-mail marketing en Automation, Social Media campagnes en Management in o.a. LinkedIn, Facebook, Instagram, X(Twitter), Pinterest, Youtube, Google My Business, TikTok. 
  2. Hoeveel kost het om een online marketingbureau in te schakelen?
   De kosten van het inschakelen van een online marketingbureau kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de omvang van de diensten, de ervaring van het bureau en jouw specifieke behoeften. Sommige bureaus werken met vaste prijzen of bieden pakketten aan, terwijl andere bureaus mogelijk een op maat gemaakte offerte voor je kunnen samenstellen. Het is belangrijk om je budget en doelen duidelijk te communiceren met het bureau om een passende oplossing te vinden. Bij MIAX kun je starten met een pakket van ±1500,- per maand. Binnen dit pakket zitten een paar vaste kosten en een X aantal uren werkzaamheden. Afhankelijk van jouw focus kiezen we tezamen wat voor werk we in die tijd verzetten en wanneer.
  3. Hoelang duurt het voordat je resultaten ziet van online marketinginspanningen?
   De tijd die het kost om resultaten te zien van online marketinginspanningen varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de competitie in jouw branche, de gekozen strategieën en de effectiviteit van de uitvoering. Over het algemeen is onlinemarketing een langetermijnstrategie en kunnen de resultaten na enkele maanden zichtbaar worden. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de voortgang regelmatig te evalueren en daarop bij te sturen. MIAX hanteert een werkwijze waarin we altijd testen, de test nameten en op basis van de resultaten de keuze maken er mee door te gaan, verbeteringen door te voeren en of een nieuw pad te bewandelen. Omdat we tegenwoordig over heel veel data beschikken en kunnen nameten wat we communiceren, kunnen we jou direct tonen waar de kansen liggen, wat de verbeterpunten zijn en waar er doelen gehaald zijn.
  4. Wat is het verschil tussen SEO en SEM?
   SEO (Search Engine Optimization) richt zich op het optimaliseren van een website en het verbeteren van de organische (niet-betaalde) zoekresultaten in zoekmachines. Het omvat activiteiten zoals het optimaliseren van de website-inhoud, het opbouwen van relevante links en het verbeteren van de gebruikerservaring. SEM (Search Engine Marketing) omvat het gebruik van betaalde advertenties om de zichtbaarheid en het verkeer naar een website te vergroten. Dit omvat activiteiten zoals het instellen van betaalde zoekcampagnes, het kiezen van relevante zoekwoorden en het optimaliseren van advertentieteksten.
  5. Hoe kan een online marketingbureau helpen om de zoekmachine rankings van mijn website te verbeteren?
   Een online marketingbureau als MIAX kan op verschillende manieren helpen om de zoekmachine rankings van jouw website te verbeteren. We kunnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) technieken toepassen, zoals het optimaliseren van de inhoud, het verbeteren van de laadsnelheid van de website, het verkrijgen van kwalitatieve backlinks, het optimaliseren van de website-architectuur en nog veel meer. Door deze strategieën toe te passen, kan ons bureau helpen om de positie van jouw website in de zoekresultaten te verbeteren.
  6. Welke strategieën gebruiken online-marketingbureaus om het verkeer naar websites te vergroten?
   Online marketingbureaus als MIAX gebruiken verschillende strategieën om het verkeer naar websites te vergroten. Enkele voorbeelden zijn het optimaliseren van de website voor zoekmachines (SEO), het creëren van waardevolle content die aantrekkelijk is voor de doelgroep, het adverteren op relevante platforms (bijvoorbeeld zoekmachines, sociale media), het gebruik van e-mailmarketingcampagnes, het implementeren van sociale mediamarketingstrategieën, en het analyseren en optimaliseren van campagneresultaten.
  7. Is een online marketingbureau ook behulpzaam bij socialmediamarketing?
   Ja, zeker! Een online marketingbureau kan je zeker helpen met socialmediamarketing. Ze kunnen strategieën ontwikkelen voor het beheer en de groei van jouw sociale media-accounts, het maken van content die aanspreekt op sociale media platforms, het opzetten en beheren van advertentiecampagnes op sociale media, het monitoren van engagement en het analyseren van de prestaties. Neem contact met ons op om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen.
   E-mail MIAX
  8. Hoe kies ik het beste online marketingbureau voor mijn bedrijf?
   Het kiezen van het beste online marketingbureau voor jouw bedrijf hangt af van verschillende factoren, zoals jouw specifieke doelen, locatie, budget, branche en de expertise van het bureau. Het is belangrijk om research te doen, reviews en testimonials te lezen, en eventueel met meerdere bureaus te praten voordat je een beslissing neemt. Zorg ervoor dat het bureau ervaring heeft in jouw branche en dat ze passende strategieën kunnen bieden die aansluiten bij jouw behoeften.
  9. Hoe vaak kan ik rapporten en updates verwachten van een online marketingbureau?
   De frequentie van rapporten en updates kan variëren afhankelijk van het online marketingbureau en de afspraken die je met hen maakt. Sommige bureaus verstrekken regelmatig maandelijkse rapporten, terwijl anderen wekelijkse updates kunnen bieden. Het is belangrijk om je verwachtingen duidelijk te communiceren met het bureau en een rapportageschema af te spreken dat past bij jouw behoeften. MIAX biedt zowel wekelijkse als maandelijkse updates. Wanneer nodig en tijdens campagnes kan dit worden opgeschaald naar dagelijks of in real-time (live updates).
  10. Welke statistieken moet ik bijhouden om het succes van mijn online marketingcampagnes te meten?
   Het bijhouden van statistieken is essentieel om het succes van online marketingcampagnes te meten. Door de onderstaande statistieken regelmatig te analyseren, kun je inzicht krijgen in de effectiviteit van jouw online marketingcampagnes en waar nodig aanpassingen maken.
  • Websiteverkeer: Het totale aantal bezoekers, de bronnen van het verkeer, het gedrag van de bezoekers op de website.
  • Conversies: Het aantal gewenste acties dat bezoekers op de website ondernemen, zoals aankopen, inschrijvingen, aanmeldingen, etc.
  • ROI (Return on Investment): De verhouding tussen de kosten van de campagne en de opbrengsten die het heeft gegenereerd.
  • Bouncepercentage: Het percentage bezoekers dat de website verlaat na het bekijken van slechts één pagina.
  • Social media-engagement: Het aantal likes, reacties, shares en volgers op sociale media.
  • Zoekmachine rankings: De positie van jouw website in de zoekresultaten voor relevante zoekwoorden.

  Ben je op zoek naar een online marketingbureau? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te voorzien van kick-ass online marketing en de krachten te bundelen!

  E-mail: [email protected]
  Tel.: 023 5785 0536